Boek Herman Vanspringel

Een nieuw boek over Monsieur Bordeaux-Paris Herman Vanspringel @ Herman Vanspringels Diamond

Een luxe cadeauboek van Luc van Lin van Sus Kabé en Mark Uytterhoeven voor hun wielerheld – nu te verkrijgen via deze website aan voorintekenprijs van 40 euro!

Heel wat wielerfans vroegen om het boek te kunnen inkijken. Wielercomité Vorselaar en de auteurs zijn blij te kunnen aankondigen dat het boek over Herman Vanspringel en de Herman Vanspringels Diamond nu ook te koop is in twee winkels in onze regio: Carrefour Market (Vorselaar) en JBC (Herentals).

Telefonisch kan u het boek reserveren via Wielercomité Vorselaar: Jan Vervoort, 0475/93 59 17.

Luc van Lin van Sus Kabé, is de zoon van Celine Dockx, de oudste dochter van Frans Dockx, in de volksmond Sus Kabé genoemd. Moeder en grootvader zijn beiden geboren en getogen in Lille en zo wil Luc Wuyts met zijn pseudoniem de verbondenheid met Kempenaar Herman Vanspringel accentueren. Luc Wuyts is sinds zijn 10 jaar trouw supporter van Herman Vanspringel en werd later als wielerorganisator de geestelijke vader van de Herman Vanspringels Diamond. In die hoedanigheid liet hij in 1999 door Robert Janssens, gerenommeerd wielerjournalist bij Het Laatste Nieuws, een eerste boek over Herman Vanspringel schrijven. Toen Luc Wuyts met de camera’s van ATV het eerste exemplaar van het boek van Robert Janssens kwam overhandigen ten huize Herman Vanspringel, ontsnapte hem de ontgoocheling niet van zijn idool, die een veel groter formaat en een veel luxueuzere uitvoering had verwacht. Dit was voor de auteur de reden waarom er een vierde boek over Herman Vanspringel  moest verschijnen.

In “Herman Vanspringel @ Herman Vanspringels Diamond, Diamonds For Ever” worden alle belangrijke overwinningen van Monsieur Bordeaux-Paris beschreven. Als supporter was het voor Luc Wuyts de logica zelve om enkel en alleen de succesmomenten van zijn wielerheld te beschrijven. In het boek zijn woordelijk de interviews met Herman weergegeven -met af en toe een sappig woordje Kempens dialect- om zo een beeld te geven hoe de Grobbendonkenaar zijn succesrijke wielercarrière heeft beleefd en hoe hij als mens in elkaar zit.

Het tweede gedeelte van het boek schetst de evolutie van de wielersport tussen 1945 en 2030. Luc Wuyts doet dit aan de hand van zijn betrokkenheid met de wielersport sinds 1974 als bestuurslid en latere voorzitter van het Koninklijk Wieler-Sportcomité Kalmthout. De Wisselbeker Herman Vanspringel die in 2002 omgedoopt werd tot Herman Vanspringels Diamond is daarbij een bijzonder item. Deze nieuwelingenwedstrijd werd 25 jaar in Kalmthout georganiseerd om daarna tussen Duffel en Vorselaar zijn verloop te kennen. De intense samenwerking tussen de Duffelse Wielervrienden en Wielercomité Vorselaar bracht de Herman Vanspringels Diamond naar ongekende successen met als motors het enthousiasme en de werkkracht van Jan Vervoort en de stuwende kracht van burgemeester Lieven Janssens. In het boek brengt Mark Uytterhoeven ook nog een schitterend hoofdstuk voor zijn wielerheld zoals alleen Mark Uytterhoeven dit kan.