Categorie├źn
Uncategorized

Herman Vanspringel heeft postuum eigen monument

Zondag wordt de 35ste editie van de Herman Vanspringels Diamonds gereden met start en aankomst in Vorselaar. Het wordt de eerste editie zonder Monsieur Bordeaux-Paris die in augustus vorig jaar op 79-jarige leeftijd overleed. Als eerbetoon ontwierp Luc Wuyts, die eerder al een boek schreef over Vanspringel een monument.

Herman Vanspringel is geboren en getogen in Grobbendonk, de wielerwedstrijd die zijn naam draagt, leeft als nooit tevoren in Vorselaar. Maar Monsieur Bordeaux-Paris is ook ereburger in Kalmthout, want daar begon zijn nieuwelingenkoers 35 jaar geleden.

Het kunstwerk krijgt in de heigemeente nu ook een plaats. Ook die andere superfan, Mechelaar Mark Uytterhoeven, kon niet bij de onthulling van het monument ontbreken. Hij vindt het jammer dat Vanspringel het kunstwerk niet meer zelf kan zien en er ook zondag niet meer bij is, tijdens zijn nieuwelingenkoers met start en aankomst in Vorselaar. 

Vanspringel overleed eind augustus vorig jaar na een slepende ziekte. Hij werd 79. Het kunstwerk was toen al in de maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *